Dolores Cannon

 

Dolores Cannon (1931-2014) is de dame die de techniek van QHHT heeft ontwikkeld. Ze deed hier meer dan 40 jaar over om alle ruis eruit te filteren, en de techniek te perfectioneren zodat deze nu wereldwijd kan aangeleerd en aangeboden kan worden. De opleidingen staat nu onder het toeziend oog van haar dochter Julia.

Moest je zelf ook interesse hebben om een QHHT practitioner te worden kan je steeds de link op mijn website gebruiken om een korting te bekomen bij je inschrijving voor Level 1.

In die meer dan 40 jaar ervaring als hypnotherapeute schreef ze ruim 17 boeken en werden enkelen zelfs postuum gepubliceerd.

Dolores Cannon is in Amerika en elders een gerenommeerd expert op het gebied van hypnotische regressie en reïncarnatietherapie. Sinds 1979 rangschikt ze de informatie die ze via honderden vrijwilligers heeft verzameld. Ze noemt zichzelf een onderzoeker van de ziel die ‘verloren’ kennis optekent. Ze geeft wereldwijd workshops en lezingen over de talloze thema's die ze in een tiental boeken heeft beschreven. Haar boeken zijn vertaald in het Spaans, Turks, Noors, Portugees, Indiaas, Bulgaars, Russisch, Pools, Japans en Grieks.

Dolores omschreef haar techniek als volgt: "Wat mijn techniek anders en uniek maakt ten opzichte van andere hypnosetechnieken, is dat ik een manier heb gevonden om rechtstreeks toegang te krijgen tot de Bron van Alle Kennis. Deze krachtige bron bevat antwoorden op alle vragen die we ons ooit kunnen stellen en heeft het vermogen om onmiddellijke genezing in het lichaam te bewerkstelligen. Ik noem het het Hoger Zelf, het Hoger Bewustzijn of de Overziel. Het is zo groots en alomvattend dat het overal antwoorden en oplossingen voor heeft. Ik heb een eenvoudige en effectieve methode ontwikkeld om de cliënt in de diepste trance te brengen, de zogenaamde somnambulistische staat, zodat we toegang kunnen krijgen tot dit deel. Nu ons menselijk DNA steeds verder wordt geactiveerd, merk ik dat mijn cliënten zich steeds bewuster worden van wat er tijdens hun sessies gebeurt, dus dat wordt steeds normaler. Deze Hoger Bewustzijn komt nu tot uiting bij iedereen."

Het eerste Boek dat ik van Dolores las was "Vijf levens herinnerd", dit boek vertelt hoe het allemaal begon voor Dolores en haar man in de beginjaren.

Hier kan je meekijken in het leven van Dolores en haar man hoe ze van een beetje experimenteren met hypnose een schat van informatie vonden ver voorbij hun eigen verwachtingen. Dit is het verhaal van twee gewone mensen die per toeval struikelden over hun vorige levens, terwijl ze samenwerkten met een dokter om een patiënt te helpen ontspannen. Het begon zo onschuldig, maar het opende de deuren naar een compleet nieuwe manier van denken, in een tijd waarin zoiets ongehoords was. Het tartte volledig de geloofssystemen van die tijd. Het was zo verbazingwekkend dat ze eigenlijk hadden moeten stoppen, maar hun nieuwsgierigheid dwong hen om door te gaan en het onconventionele te verkennen. Het experiment veranderde de deelnemers en iedereen die erbij betrokken was, en hun overtuigingen zouden nooit meer hetzelfde zijn.

Hierna was ik zo nieuwsgierig dat ik verschillende van haar boeken heb gelezen. Het volgende was voor mij "Voorbij de dood"

Honderden proefpersonen hebben dezelfde soort herinneringen gerapporteerd over wat ze hebben ervaren tijdens de dood, het hiernamaals en hun wedergeboorte. Dit boek verkent ook andere boeiende onderwerpen, zoals gidsen en beschermengelen, geesten en spookverschijnselen, hoe je huidige leven gepland kan zijn en karmische relaties, de betekenis van moeilijke levens, visies op God en de Duivel, en nog veel meer. Gezien ik hier al mijn hele leven benieuwd naar ben, naar het niet tastbare heb ik dit boek verslonden.

 De volgende stap was voor mij "3 golven vrijwilligers en de nieuwe aarde". Als je met energiewerk bezig bent hoor je wel vaker over de nieuwe aarde en 5D-aarde. Dolores Cannon heeft drie golven van deze vrijwilligers ontdekt via haar hypnosewerk. Sommigen komen rechtstreeks van de "Bron" en hebben nog nooit een fysiek lichaam gehad. Anderen hebben als buitenaardse wezens op andere planeten of in andere dimensies geleefd. Doordat alle herinneringen worden gewist bij het betreden van de aardse dimensie, kennen ze hun missie niet meer. Deze prachtige zielen hebben het dan ook moeilijk om zich aan te passen aan onze chaotische wereld. Ze spelen een belangrijke rol bij het helpen van ons om op te stijgen naar de Nieuwe Aarde.